Προβλήματα λόγω καιρού – έκτακτο περιστατικό στο ΛΑΤΩ.

UPDATE 19:00: Έδεσε τελικά πριν από λίγη ώρα στο λιμάνι το ΛΑΤΩ μετά από 5 ώρες ταλαιπωρίας.

UPDATE 17:20: Δεν κάνει καμμία προσπάθεια το ΛΑΤΩ τελικά και παραμένει στον όρμο των Καλυβών καθώς ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου.

UPDATE 16:45: Αυτή τη στιγμή ξεκινάει προσπάθεια για να δέσει το ΛΑΤΩ στο λιμάνι της Σούδας.

UPDATE 15:10: Στις 16:30 αναμένεται να κάνει προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμάνι της Σούδας ο πλοίαρχος του ΛΑΤΩ ευελπιστώντας οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέψουν.

UPDATE 14:15: Προς την έξοδο του κόλπου κατευθύνεται αυτή την στιγμή το πλοίο, προσπαθώντας να προστατευτεί από τους ανέμους που θερίζουν την Σούδα.

UPDATE: Εντελώς λυτό στην λεκάνη του λιμανιού παραμένει το ΛΑΤΩ με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον πλοίαρχο να είναι υπεράνθρωπες. Το πλοίο κοιτάζει την νησίδα της Σούδας καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια πρόσδεσης είναι επικίνδυνη ενώ παραμένει μέσα στην λεκάνη του λιμανιού.

Αυτή την στιγμή το ΛΑΤΩ βρίσκεται στην θέση πρόσδεσης του με την πρύμη να έχει ανοιχτεί στα αριστερά. Μόνο οι κάβοι τις πλώρης το κρατάνε, ενώ της πρύμης έσπασαν. Στο λιμάνι επικρατούν άνεμοι ταχύτητας 50 και πλέον κόμβων με την θάλασσα να πνίγει κυριολεκτικά το ντόκο ενώ από το πρωί έχει εκδοθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου για όλα τα λιμάνια της Κρήτης, της Αττικής, των Κυκλάδων, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

2 σκέψεις σχετικά με το “Προβλήματα λόγω καιρού – έκτακτο περιστατικό στο ΛΑΤΩ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s