Δεύτερος γύρος για τις Μινωικές.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πολύ έντονα στο διαδίκτυο η φήμη οτι οι Μινωικές Γραμμές κατέθεσαν αίτηση δρομολόγησης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας των δύο πλοίων τους, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ και ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ. Το ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΟΥΔΑΣ σε σχετικές επικοινωνίες που είχε με μερικώς αρμοδίους δεν φάνηκε ακόμα να ισχύει κάτι τέτοιο. Σαφώς και μία τέτοια κίνηση θα είναι υπέρ του Χανιώτικου λαού που εδώ και καιρό «μαστιγώνεται» από το μονοπώλιο της γραμμής και τις υπερβολικά υψηλές τιμές των εισιτηρίων που έχει η ΑΝΕΚ στα πλοία της.

Παράξενο όμως είναι το γεγονός ότι η ίδια κίνηση είχε γίνει και πέρυσι, ότι η αίτηση κατατέθηκε για το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, αλλά στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) είδαμε ότι τελικά απεσύρθη. Φέτος που οι καιροί είναι πολύ πιο δύσκολοι, την στιγμή που οι εταιρείες «ματώνουν» οικονομικά και που οι συνεργασίες και η αποτροπή δημιουργίας ανταγωνισμού στις ακτοπλοικές μας γραμμές, οι Μινωικές ρισκάρουν δρομολογώντας 2 πλοία στην γραμμή των Χανίων. Πολλά σενάρια πίσω από αυτό.

Εάν όντως ισχύει, τότε μιλάμε για σίγουρη κίνηση ματ του E. Grimaldi για να «εξοντώσει» την ΑΝΕΚ με την οποία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις αλλά θα έχει και ο ίδιος κόστος καθώς τα πλοία του έχουν μεγάλη κατανάλωση και χωρητικότητα. Φυσικά εάν και εφόσον έχει κεφάλαιο και περιθώριο ζημιάς τότε μπορεί άνετα να κάτσει 6 μήνες στην γραμμή, και έχοντας αποδυναμώσει την ΑΝΕΚ να αποκτήσει κέρδη, και αυτό γιατί τα πλοία του είναι ανώτερα και ταχύτερα από τα πλοία της ΑΝΕΚ καθώς και ο κόσμος πλέον θα αποζητά το φθηνότερο.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πρόκειται για μία απλή προειδοποίηση για την ΑΝΕΚ και για συμφέροντα που πιθανόν να μην έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με το πολυπαιγμένο σενάριο του μεριδίου 33,3% της HSW.

Το σίγουρο είναι πως κανένας επίσημος φορέας δεν έχει επιβεβαιώσει το γεγονός. Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά δεν παύουμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για αυτή την κίνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s