Η «Μάχη της Κρήτης» στην… Μυτιλήνη!

Στην Μυτιλήνη συνεδρίασε στις 11:00 το πρωί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τα θέματα που είχαν ανακοινωθεί από την Τρίτη. Μεταξύ αυτών και το αίτημα του Ιταλού κολοσσού E. Grimaldi για την δρομολόγηση των ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ στα Χανιά. Την Δευτέρα πιθανόν να ξέρουμε για το αν η Μάχη της Κρήτης θα ξεκινήσει την… πρωταπριλιά! Ας δούμε πρώτα το θέμα 41 και το θέμα 42 των αιτημάτων:

ΘΕΜΑ 41 Τροποποίηση δρομολόγησης Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» και εκτέλεση δρομολογίων από 01-04-12 έως και 31-10-12 στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΑΝΙΑ αντί της γραμμής ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ -ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΘΕΜΑ 42 Ετήσια δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ» από 01-04-12 στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ -ΧΑΝΙΑ

Εάν εγκριθούν από το Σ.Α.Σ. την 1η Απριλίου οι Μινωικές Γραμμές βάζουν πλώρη για Χανιά στις 21:30 το βράδυ από Πειραιά. Κατόπιν τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά και από τα δύο λιμάνια.

Με αγωνία αναμένεται ωστόσο και η αντίδραση της ΑΝΕΚ στην δρομολόγηση των παλατιών. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη ναύλωσε 2 πλοία της στην Κορέα, ενώ ένα ακόμα πλοίο της φαίνεται να είναι στα σχέδιά της για πώληση. Ο Ε. Grimaldi εδώ και καιρό έχει πει πως για την επιβίωση των εταιρειών πρέπει να υπάρχει μία εταιρεία σε κάθε γραμμή. Έτσι θέτει το ερώτημα «Χανιά ή Βενετία;» Απ’ ότι φαίνεται το τελευταίο διάστημα, οι Μινωικές Γραμμές δεν στηρίζουν την θέση τους στην Βενετία και απ’ ότι φαίνεται θέλουν να κρατήσουν τα Χανιά. Μία κίνηση «εξόντωσης» της ΑΝΕΚ από τα Χανιά ή μία κίνηση αυτοκτονίας του ομίλου του; Εάν οι Μινωικές Γραμμές μείνουν για περισσότερο από 10 μήνες στην γραμμή, τότε θα αρχίσει και η σταδιακή εδραίωσή τους.

Η ΑΝΕΚ ωστόσο δεν μπορεί να συνεχίσει στην γραμμή με το ΕΛΥΡΟΣ και το ΛΑΤΩ όταν αυτά θα ανταγωνίζονται με τα ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, τα ταχύτερα πλοία της Μεσογείου και 2 από τα πολυτελέστερα της Ελλάδας!

Ας ελπίσουμε ότι δεν ήπιαν πολλά…ούζα σήμερα στην Μυτιλήνη και να έχουμε αποτέλεσμα και ανταγωνισμό στα Χανιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s