Συντονισμός εν’ όψει άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου.

Συντονισμός ενεργειών εν’ όψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων.

Ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ του Δήμου Χανίων και των αρμόδιων, εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στις 2 Απριλίου 2011 στο λιμάνι της Σούδας, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Χανίων, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων για μία ακόμη φορά τόνισε την τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για την πόλη μας και το Νομό μας γενικότερα της καθιέρωσης του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης), ενώ αναφέρθηκε επίσης στα θετικά αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας «Cruise shipping Maiami» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι από 14 έως 17 Μαρτίου 2011, στην οποία όπως τόνισε «είχαμε τη δυνατότητα με δικό μας περίπτερο να προβάλλουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του, με στόχο την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και κρουαζιερόπλοιων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται ώστε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, στην οποία δίνουμε μεγάλη βαρύτητα, αφού οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της προβολής του τόπου μας», τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οργάνωση υποδοχής και στη μετακίνηση των επισκεπτών, με όλους τους συμμετέχοντες Φορείς να δηλώνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χανίων θα συμμετέχει στην εκδήλωση του ΕΟΤ που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου στο Φινλανδία, καθώς επίσης ότι στην παρούσα φάση η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χανίων εκπονεί συνολικό σχεδιασμό για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στον Δήμο Χανίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε στους φορείς τον οδικό χάρτη ενεργειών που διαμορφώθηκε από το Δήμο Χανίων για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να στεφθεί από επιτυχία το εγχείρημα της κρουαζιέρας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, ο Λιμενάρχης Χανίων, Αντώνιος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γεώργιος Πρωιμάκης, η Διοικήτρια της τροχαίας Χανίων κα. Ελένη Παπαπαθανασίου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s