Στην Σούδα το ολοκαίνουργιο ΠΠΛΣ 920 Υποκελευστής Α’ ΛΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Στην Σούδα κατέπλευσε στις 15:30 το ολοκαίνουριο πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Υποκελευστής Α’ ΛΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Γηργόριος». Το ΠΠΛΣ 920 είναι το 3ο από τα 4 συνολικά νέα Πλωτά Περιπολικά που παρλαμβάνει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τεχνικά στοιχεία

Το ΠΠΛΣ 920 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι Ταχύπλοο Παράκτιο Περιπολικό Πλοίο τύπου P355 και πρόκειται για το τρίτο εκ των τεσσάρων που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έως το τέλος του 2021. Τα ΠΠΛΣ 900 και 910 παραδόθηκαν τον Απρίλιο του 2021.

Είναι σκάφη κατηγορίας ΑΙ και πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στον στόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε να συνδράμουν τα μέγιστα στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22.01.2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στην εταιρεία «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.» η οποία εδρεύει στην Ιταλία. Η συνολική αξία και των τεσσάρων σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 Ευρώ. Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας Συμμετοχής 90% και Εθνικής Συμμετοχής: 10%.

Τα σκάφη έχουν ναυπηγηθεί στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες του Φορέα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών είναι τα ακόλουθα:

Ολικό Μήκος: 36,30 μέτρα.
Ολικό Πλάτος: 7,45 μέτρα.
Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 35 κόμβων.
Υπηρεσιακή Ταχύτητα: Άνω των 32 κόμβων.
Μέγιστη ακτίνα ενέργειας με την οικονομική ταχύτητα: άνω των 1000 Ν.Μ.
Επιχειρησιακή Ικανότητα (Sea State) με κατάσταση θαλάσσης 5 κατά Douglas.
Αριθμός Επιβαινόντων: 32 άτομα (12 μέλη πλήρωμα + 20 επιβάτες/διασωθέντες).
Μέσο πρόωσης: Δύο σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες.
Καύσιμο: Diesel ναυτικού τύπου.
Τα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου, καθώς επίσης και Τ/Χ παρακολούθημα (Tender) μήκους: 7,5μ και ταχύτητας άνω των 40 κόμβων.

Σχολιάστε