ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ – Φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ έχει συμπληρώσει ήδη 1,5 μήνα δρομολογίων και είναι η νεότερη προσθήκη στον στόλο των Μινωικών Γραμμών. Το πλοίο αντικατέστησε το πρώην συνονόματο πλοίο λόγω αυξημένης χωρητικότητας σε γραμμικά μέτρα στα γκαράζ του, κάτι που ήταν αναγκαίο σύμφωνα με τους κύκλους της εταιρείας για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των γραμμών της Κρήτης.

Το πλοίο είναι ένα από τα νεότευκτα της νέας χιλιετίας που παρέλαβαν οι Μινωικές Γραμμές το 2002 με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ. Εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική, από Πάτρα για Ηγουμενίτσα και Ανκώνα, ενώ στα τέλη της θητείας του στις Μινωικές εξυπηρέτησε για λίγα χρόνια την γραμμή της Βενετίας.

Το πλοίο βρέθηκε το 2012, μαζί με το αδερφό του, στα χέρια της Tirrenia, η οποία το μετονόμασε σε BONARIA. Προς στιγμήν φάνηκε πως ο κύκλος του στις Μινωικές έκλεισε. Το 2018, μαζί με το αδελφό του, AMSICORA (πρώην ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ) περνάνε στα χέρια της μητρικής εταιρείας των Μινωικών Γραμμών, Grimaldi Lines. Το BONARIA μετονομάζεται σε CRUISE BONARIA και εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό της Grimaldi Lines.

Το 2020 έχει αποφασιστεί να γίνει αντικατάσταση του αυθεντικού ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ με το CRUISE BONARIA με αντίστοιχη ανταλλαγή ονομάτων. Παρά τις καθυστερήσεις που επεφύλλαξε η πανδημία, τον Δεκέμβριο τα δύο πλοία συναντήθηκαν στη Νάπολη της Ιταλίας για να αλλάξουν σινιάλα και να παραδοθούν στις νέες τους εταιρείες. Το CRUISE BONARIA μετονομάζεται σε ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ, υψώνει Ελληνική σημαία και παραμονή Χριστουγέννων φτάνει στην Ελλάδα για τις τελυταίες προσαρμογές. Φοράει το πρίγκηπα με τα κρίνα και ξεκινάει δρομολόγια στις 7 Ιανουαρίου 2021 στην γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο-Χανιά.

Το πλοίο έχει μήκος 214 μέτρα, πλάτος 26,4 μέτρα, φέρει 4 μηχανές WARTSILA NSD 16V46C 16800Kw έκαστη που δίνουν στο πλοίο μέγιστη ταχύτητα 31,5 κόμβων, διαθέτει 1932 γραμμικά μέτρα προς φόρτωση στα 4 γκαράζ του ενώ μπορεί να μεταφέρει 1922 επιβάτες με θερινό πρωτόκολλο και 926 με χειμερινό.

Έχει 89 εξωτερικές και 101 εσωτερικές καμπίνες με σύνολο 732 κλινών ενώ οι δύο αίθουσες καθισμάτων αεροπορικού τύπου έχουν χωρητικότητα 108 επιβατών.

Σχολιάστε