Λαμπρά εγκαίνια του ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ στον Πειραιά παρουσία του E. Grimaldi (Video-Photos)

Με λαμπρότητα και με ευλαβική τήρηση των υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι τα εγκαίνια της δρομολόγησης του ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ στην γραμμή των Χανίων, με το όνομα του πλοίου να είναι εμπνευσμένο από τον Κύδωνα, εγγονό του Μίνωα και ιδρυτή της αρχαίας Κυδωνίας.

Το παρόν στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο Emanuele Grimaldi, πρόεδρος του ομίλου Grimaldi, μητρικής εταιρείας των Μινωικών Γραμμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνιος Μανιαδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνιος Μανιαδάκης, με την ομιλία του να επικεντρώνεται στην αφοσίωση των Μινωικών Γραμμών στην συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών και επέκταση των δραστηριοτήτων της, μέρος των οποίων είναι και η δρομολόγηση του ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, του νεότερου, ταχύτερου και οικολογικότερου πλοίου της γραμμής. Στόχος της εταιρείας, μέσω της δρομολόγησης του ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς είναι να προσφέρει στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της ασφαλείς ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες μετατρέποντας το ταξίδι τους σε μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Τον λόγο πήρε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος κατά την ομιλία του εξήρε την προσπάθεια των Μινωικών Γραμμών και την συμβολή τους στο τουριστικό προϊόν, ειδικά στην εποχή που διανύουμε και δήλωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός σε ενέργειες που βοηθούν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Με τη σειρά του, ο Emanuele Grimaldi στάθηκε στο πόσο σημαντική αγορά είναι η Κρήτη και τα Χανιά για τις Μινωικές Γραμμές, δηλώνοντας πως παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, οι Μινωικές Γραμμές δεν σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους ούτε μία μέρα κατά την περίοδο της απαγόρευσης μετακίνησης. Όσο οι πολίτες έμεναν σπίτι, οι ναυτικοί και τα πλοία φρόντιζαν για την τροφοδοσία της αγοράς, ευχαριστώντας θερμά τους ναυτικούς για την αδιάλειπτη εργασία τους στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι η παρουσίαση ενός τόσο εμβληματικού πλοίου δείχνει την επενδυτική δυνατότητα που έχουμε στον τομέα του τουρισμού αλλά και πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες χώρες στον πλανήτη, και ιδιαίτερα λόγω της ασφάλειας που παρέχει στις τρέχουσες συνθήκες.

Ο κ. Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consult, δήλωσε πως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να δεχθούν τις «πράσινες πηγές χρήματος» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αναβαθμίσουν τον στόλο τους, με στόχο η Ελλάδα να καταστεί πρωτοπόρος στις ακτοπλοϊκές μεταφορές της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Το πολυτελές ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ μπορεί να φιλοξενήσει 2500 επιβάτες το καλοκαίρι, έχει 758 κλίνες ενώ στα γκαράζ του μπορεί να μεταφέρει 700 ΙΧ, ή 113 φορτηγά και 100 ΙΧ. Έχει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,5 κόμβων και διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

 

 

Σχολιάστε