Αλλαγή πλεύσης για το Hellenic Wind.

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει αύριο το πρωί το ταχύπλοο της HSW τελικά αντί για την Σούδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λιμάνι της Σούδας αδυνατεί να το φιλοξενήσει, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

Προ καιρού, όταν βγήκε η έγκριση της επέκτασης του προβλήτα «Αδρίας» είχαμε τονίσει ότι κρίνεται απαραίτητη αυτή η ενέργεια. Αυτή τη στιγμή στην εξωτερική προβλήτα του Αδρίας βρίσκονται παροπλισμένα τα ΣΦΑΚΙΑ 1 και ΡΟΜΕΟ, δύο ανενεργά πλοία που το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν την εξυπηρέτηση των πλοίων στην Σούδα. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε και το ελικοπτεροφόρο του Βρετανικού Ναυτικού στην ίδια προβλήτα και έτσι δεν υπήρχε καθόλου χώρος, ασχέτως ότι ήταν απαράδεκτο να δένει πολεμικό πλοίο στον επιβατηγό λιμένα και με γεννήτριες που θορυβούσαν να τροφοδοτείται το πλοίο!

Εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένη δομή και λειτουργία του ευρύτερου χώρου του λιμανιού της Σούδας, τότε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Έγινε ήδη ένα λάθος εξ’ αρχής με τον πολυχρηστικό λιμένα, ας μην συνεχιστούν κι άλλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s