Σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης του τοιχίου του εμπορικού λιμένα

Σε εξέλιξη είναι το έργο «Ανακατασκευή περίφραξης και πεζοδρομίων παραλιακού οδού του Λιμένα Σούδας» το οποίο έχει προθεσμία εκτέλεσης και ολοκλήρωσης τους 6 μήνες. Ο εργολάβος του έργου εγκαταστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 ενώ το έργο πρέπει να παραδοθεί τον Μάιο του 2022.

Το τμήμα που θα ανακατασκευαστεί είναι από την δυτική πύλη του Εμπορικού Λιμένα Σούδας μέχρι την πλατεία, συνολικού μήκους περίπου 270 μέτρων.

Ο προυπολογισμός του έργου είναι 117.760,32 € με ΦΠΑ ενώ ο ανάδοχος «ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» προσέφερε μέση έκπτωση 32,13% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Στην παρούσα φάση έχει καθαιρεθεί το ανατολικό τμήμα και έχει ξεκινήσει το καλούπωμα. Το τοιχίο θα είναι ίδιων χαρακτηριστικών με το παλαιό, ωστόσο χωροθετείται βορειότερα εντός του λιμένα, δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πεζοδρομίου μεγάλου πλάτους προς εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, όπως τονίζεται στην σχετική έκθεση του ΛΤΝΧ.

Το νέο πεζοδρόμιο θα έχει πλάτος 2,20 μέτρα, σχεδόν διπλάσιο από το υφιστάμενο, ενώ οι σχιστολιθικές πλάκες που υπήρχαν θα αντικατασταθούν από τσιμεντένιες πλάκες.

Τα κιγκλιδώματα που υπήρχαν θα τοποθετηθούν εκ νέου στο νέο τοιχίο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s