Στη Σούδα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο!

Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για το Anthem Of The Seas της Royal Caribbean International. Το πλοίο ανήκει στην Quantum class και μαζί με τα αδερφά του αποτελούν τα μεγαλύτερα στον κόσμο μαζί με τα πλοία της Oasis class.

Το πλοίο τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν εν πλω στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ 31 Μαΐου είχε αναχωρήσει απο την Λεμεσό. Στο πλοίο δεν επιβαίνουν επιβάτες.

Είναι το 2ο πλοίο της κλάσης αυτής και παραδόθηκε στην εταιρεία το 2015 από τα ναυπηγεία Meyer Werft της Γερμανίας. Με μήκος 347.06 μέτρα και πλάτος 49.6 μέτρα μπορεί να φιλοξενήσει 4905 επιβάτες!

Το πλοίο δεν εχει ενταχθεί στον προσεχή προγραμματισμό για το καλοκαίρι ωστόσο οι κρουαζιέρες του θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2021 από το Southampton.

Μέχρι και σήμερα κανένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean International δεν έχουν επισκεφτεί κάποιο λιμάνι εκτός του Πειραιά ενώ φέτος αναμένεται το Odyssey Of The Seas στο Ηράκλειο στα πλαίσια του θερινού προγράμματος από το Ισραήλ προς Κύπρο και Ελλάδα.

Το Anthem Of The Seas σήμερα αποδεικνύει οτι η Σούδα και τα Χανιά μπορούν να φιλοξενήσουν οποιουδήποτε μεγέθους κρουαζιερόπλοιο με την ελπίδα στο μέλλον τα Χανιά να ενταχθούν σε τακτική βάση στο πρόγραμμά τους.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στη Σούδα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s