Στις 14:10, και μετά από άκαρπες προσπάθειες πρόσδεσης, το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ έβαλε ρότα για το Ηράκλειο, από όπου και θα προωθηθούν οι επιβάτες προς Χανιά με μέριμνα της εταιρείας.
Είναι η πρώτη φορά που, παρά την ασφάλεια που παρέχει το λιμάνι της Σούδας ως ο μεγαλύτερο φυσικός όρμος στην Μεσόγειο, ένα πλοίο αδυνατεί να προσεγγίσει και παρακάμπτει το λιμάνι.
Παράλληλα, οι επιβάτες προς Πειραιά θα προωθηθούν μέσω Ηρακλείου.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν.Η. 44, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά – Ηράκλειο – Χανιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Σούδας Χανίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ηρακλείου, ενώ στον οικείο λιμένα επρόκειτο να αποβιβαστούν τριάντα οκτώ (38) επιβάτες, δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τέσσερα (04) Φ/Γ και δύο (02) δίκυκλα.
