Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ στο Ηράκλειο.

Προβλήματα και ταλαιπωρία έχουν προκαλέσει, στο επιβατικό κοινό και τα πληρώματα, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο με αποτέλεσμα τα πλοία να βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Σούδας αναμένοντας την άρση του απαγορευτικού για να εκτελέσουν τα δρομολόγια τους.

Εξαιτίας της ώρας έκδοσης του απαγορευτικού απόπλου, στις 6 το απόγευμα, το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ είχε ήδη αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας, με 270 επιβάτες.Κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Ηράκλειου το πλοίο παρασύρθηκε και προσέκρουσε, ελαφρά, στο βόρειο λιμενοβραχίονα λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εντείνοντας την ταλαιπωρία των επιβατών αλλά και του πληρώματος του πλοίου.

Για την ασφαλή πρόσδεση στην προβλήτα χρειάστηκε η συνδρομή τριών ρυμουλκών ενώ το πλοίο παραμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένοντας την άρση του απαγορευτικού  για να συνεχίσει το ταξίδι του για τον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν:

Προσέκρουσε βραδινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 33  κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155,  στο βόρειο λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σούδα για Ηράκλειο – Πειραιά  με 270 επιβάτες, 31 Ι/Χ, 10 Φ/Γ και 5 Δ/Κ οχήματα.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι (20) εκατοστών και ύψους πέντε (5) εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός (01) μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά του προβλήτα 2 με την συνδρομή τριών (03) Ρ/Κ πλοίων.
Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε  ο απόπλους του  “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ”  μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
ef2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s