Έτσι υποδεχόμαστε τους τουρίστες;

Είναι γνωστή η αδιαφορία τα τελευταία χρόνια για τους επισκέπτες του νησιού μας, είτε αυτοί έρχονται με τα πλοία της γραμμής είτε με κρουαζιερόπλοια από τους αρμόδιους φορείς.

Αναπλάσεις που μείνανε στα χαρτιά, αναγκαίες υποδομές που ποτέ δεν προγραμματίστηκαν και εγκατάλειψη των υποδομών που οι προηγούμενες προεδρίες του ΛΤΝΧ είχαν κάνει σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

Χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων το 2012 ήταν η διαγράμμιση στην χερσαία ζώνη του λιμένα για τους πεζούς η οποία τους οδηγούσε στην Σούδα, στα μέσα μεταφοράς και την αγορά. Η τοποθέτηση μίας τεράστιας επιγραφής στο σιλό των Μύλων, στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων ήταν μία ακόμη παρέμβαση, η οποία έδινε το στίγμα της Σούδας στους τουρίστες. Η Σούδα είναι το επίνειο των Χανίων, εδώ καταπλέουν όλα τα πλοία και ήταν σημαντικό το καλωσόρισμα στην πόλη μας, την είσοδο των Χανίων, ενός από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η δημιουργία ενός δικτύου ασύρματης πρόσβασης σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων ήταν η τρίτη παρέμβαση τα τελευταία χρόνια, όμως πρόκειται για ένα σύστημα που αντιμετωπίζει δυσκολίες, μιας και το δίκτυο δεν μπορεί να υποστηρίξει τους επιβάτες επαρκώς, ενώ δεν παρέχει μεγάλη κάλυψη, ωστόσο είναι ένα πρώτο μέσο υποστήριξης των επιβατών.

Η επιγραφή καλωσορίσματος στο σιλό των Μύλων

Τι κι αν πέρασαν χρόνια από τότε που απέδωσαν οι προσπάθειες για αύξηση της κίνησης κρουαζιέρας; Η προσπάθεια για να δείχνουμε μία καλή εικόνα στους τουρίστες έχει σταματήσει. Ξεθωριασμένη, δυσανάγνωστη και σίγουρα απαρατήρητη, η μεγάλη επιγραφή στο σιλό που καλωσορίζει τους επισκέπτες θα μπορούσε να έχει αντικατασταθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Αλλά το ΛΤΝΧ και ο Δήμος Χανίων έχει ξεχάσει να παρέμβει σε αυτά τα ζητήματα, θεωρεί τους τουρίστες δεδομένους και αγνοεί την καλαισθησία σε έναν τόπο που οι φυσικές ομορφιές περισσεύουν. Ας ελπίσουμε, έστω και τώρα, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

soudacruise

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s