Απαγόρευση στάθμευσης στο λιμάνι – Η απόφαση που ταλαιπωρεί!

Στις 7 Αυγούστου 2018 ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων εξέδωσε μία απόφαση με την οποία ορίζει οτι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στον επιβατικό λιμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, κατά την περίοδο από 10-08-2018 έως και 16-09-2018.

Ήταν αναμενόμενη κίνηση μιας και αποτελούσε την εύκολη λύση στην οργάνωση του λιμένα από το λιμεναρχείο για τον υψηλό φόρτο των οχημάτων που ταξιδεύουν με τα πλοία κατά την υψηλή περίοδο. Άλλωστε στο θέμα της οργάνωσης αναφερθήκαμε εκτενώς σε προηγούμενη ανάρτησή μας, με τα αυτιά να παραμένουν…κλειστά!

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης έως και τις 15-01-2019, η οποία απόφαση βέβαια αναρτήθηκε μία εβδομάδα μετά στην Διαύγεια, στις 24-09-2018!

Το παράξενο είναι πως χρησιμοποιείται η ίδια αιτιολογία για την απαγόρευση στην απόφαση, δηλαδή «με σκοπό τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών εντός αυτού με γνώμονα την ασφάλεια των πεζών και οχημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διακινούμενων με τα επιβατικά πλοία δεδομένης της αυξημένης κίνησης και δραστηριότητας στο Λιμένα.»  κάτι που προκαλεί εντύπωση μιας και η κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες δεν είναι αυξημένη, αλλά αισθητά μειωμένη!

Η απαγόρευση της στάθμευσης στις προκαθορισμένες θέσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια, δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τα Χανιά στον Πειραιά για δουλειές και αδυνατούν να αφήσουν το όχημά τους στο λιμάνι. Ειδικότερα αυτοί που μένουν σε πιο απομακρυσμένα χωριά των Χανίων και του Ρεθύμνου, χρησιμοποιούσαν τον χώρο στάθμευσης για να έρθουν στο λιμάνι και να ταξιδέψουν, αφήνοντας το όχημά τους και γυρνώντας να επιστρέψουν στη βάση τους.

Η απόφαση δε αναφέρεται στην σήμανση του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο με πινακίδες Ρ-7 και Κ-8, πινακίδες που δεν έχουν τοποθετηθεί διότι δεν σχετίζονται με την απαγόρευση στάθμευσης! Έχουν τοποθετηθεί πινακίδες Ρ-43 που υποδηλώνουν Περιοχή απαγόρευσης στάθμευσης (στάθμευση περιορισμένης χρονικής διαρκείας).

Αυτή η αντιμετώπιση της Λιμενικής Αρχής θα πρέπει να προβληματίσει και το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο δεν αποφασίζει για αυτές τις ενέργειες, αλλά είναι υπεύθυνο για τις εγκαταστάσεις του λιμένα. Αντί να απαγορεύεται η στάθμευση, ας καθίσουν οι εμπλεκόμενοι να βρουν ένα καλύτερο πρότυπο οργάνωσης του λιμένα για να εξυπηρετούν τους επιβάτες και όχι να προκαλούν ταλαιπωρία και συμφόρηση της Σούδας.

parkingPORT

ΨΞΦΤ4653ΠΩ-3ΟΝ_001ΨΚΧΧ4653ΠΩ-21Λ_001

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s