Αν και η Κρήτη θεωρείται από πολλούς πως δεν μοιάζει σε νησί λόγω του…μεγέθους της, δεν παύει να είναι ένα μεγάλο νησί που φιλοξενεί περισσότερο από μισό εκατομμύριο κατοίκους αλλά και κάθε καλοκαίρι υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες.
Πρόσφατα η Κρήτη εξαιρέθηκε από το Μεταφορικό Ισοδύναμο και δημιουργήθηκε η εύλογη απορία γιατί ένα νησί να μην μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα στήριξης της νησιωτικότητας.
Σε όλο το Αιγαίο τα βαπόρια μπαίνουν στα λιμάνια και δίνουν ζωή. Η μπουρού τους ηχεί και δηλώνει οτι το βαπόρι είναι εδώ, έφτασε και το νησί δεν είναι αποκομμένο. Στην Κρήτη τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα. Τα βαπόρια δεν σφυρίζουν. Έρχονται, δένουν, φορτώνουν και φεύγουν σιωπηλά.
Με Πλοίαρχο τον Μιχάλη Πετειναράκη, το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ ακούγεται όταν φτάνει. Δεν είναι τυχαίο πως ο χαιρετισμός με την μπουρού συνδέει τους νησιώτες με τα πλοία. Δεσμοί ζωής είναι αυτοί. Όσο τα πλοία σφυρίζουν τα νησιά δεν φοβούνται.
Δείτε το βίντεο με την άφιξη και τον χαιρετισμό του Πλοιάρχου του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ:
