Ανύπαρκτη οργάνωση σε ένα λιμάνι χωρίς υποδομές για τους επιβάτες!

Η βροχή που έφερε η χθεσινή κακοκαιρία ανέδειξε στο μέγιστο την ανετοιμότητα των αρχών και των αρμοδίων να οργανώσουν την φορτοεκφόρτωση ενός πλοίου υπό αέρα και βροχή.

Και δεν έφτανε αυτό, έχουμε και τις ελλιπείς υποδομές που καθιστούν το λιμάνι αφιλόξενο για τους επιβάτες!

Από νωρίς το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας έφταναν οχήματα που θα ταξίδευαν με το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ για Πειραιά. Περί ώρα 23:55 το λιμάνι ήταν μπλοκαρισμένο από τα αμάξια που έφταναν σε αυτό, και απλά δημιουργούσαν ουρά που έφτανε μπροστά από το λιμεναρχείο, ενώ λίγο αργότερα έφτασε μέχρι την πύλη του λιμένα! Αυτό διότι δεν υπήρχε κανένας λιμενικός να υποδεικνύει τον χώρο αναμονής των οχημάτων.

Το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα ξεκίνησε να επιλύεται στις 00:15, και ενώ τα οχήματα είχαν βρεθεί στην πύλη του λιμανιού, με τους λιμενικούς να τα μεταφέρουν στην σωστή θέση για αναμονή της φόρτωσης στο πλοίο.

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στην ανάγκη ύπαρξης υποδομών στέγασης. Εχθές ο κόσμος περίμενε στα σκέπαστρα των λιμενικών πρακτορείων της κοινοπραξίας και των Μινωικών, αλλά και στην στάση του λεωφορείου έξωθεν του λιμένα για να προστατευτούν από τη βροχή! Το στέγαστρο εντός του λιμένα, είναι ακατάλληλο καθώς δεν παρέχει καμία προστασία, ενώ μπάζει νερά μιας και υπάρχει τρύπα σε τμήμα της οροφής του!

Δεν χρειάστηκε να μπει ο χειμώνας, αλλά ήταν αρκετός ένας «Ξενοφών» για να δείξει την ανετοιμότητα και την αφιλόξενη δομή που παρέχουν οι αρμόδιοι στους επιβάτες!

Για την ώρα, το Υπουργείο εντάσσει στο ΠΔΕ του 2018 την «Ανακατασκευή περίφραξης και πεζοδρομίων παραλιακού οδού του Λιμένα Σούδας» με προυπολογισμό 117.800€ αντί να εντάξει έργο δημιουργίας ασφαλούς και άνετου στεγασμένου χώρου αναμονής!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανύπαρκτη οργάνωση σε ένα λιμάνι χωρίς υποδομές για τους επιβάτες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s