Ομαλά κορυφώνεται η Αυγουστιάτικη έξοδος

Σε αντίθεση με τις κασσάνδρες που επιμένουν στον πανικό των ημερών, ομαλά διεξάγεται η είσοδος και η έξοδος των επιβατών στο λιμάνι της Σούδας τις ώρες αιχμής.

Με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της λιμενικής αρχής τα οχήματα και οι επιβάτες προωθούνται άμεσα στην συνδετήρια περιφερειακή οδό του ΒΟΑΚ από το λιμάνι, εξαλείφοντας το κομφούζιο στην πλατεία της Σούδας.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, σειρά παρεμβάσεων των αρχών οδήγησαν σε αυτή την ομαλή διεξαγωγή, ωστόσο για κάποια από αυτά θα διατηρήσουμε τις αμφιβολίες μας για το πόσο εφαρμόζονται:

• Έγιναν αλλαγές στον τρόπο επιβίβασης των αυτοκινήτων στα πλοία. Έχουν οριοθετηθεί οι χώροι που θα αναμένουν τα αυτοκίνητα που θα μπουν στο πλοίο της ΑΝΕΚ/Blue Star και στο πλοίο των “Μινωικών”.

• Σε ό,τι αφορά στα αστικά λεωφορεία και σ’ αυτά του ΚΤΕΛ, για τα οποία υπήρχε θέση δίπλα στην πρύμνη των πλοίων με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, τώρα τα λεωφορεία είναι σε άλλο σημείο, έτσι ώστε να είναι ελεύθερος ο χώρος μπροστά και δίπλα από τον καταπέλτη των πλοίων.

• Τα “Ταξί” έχουν συγκεκριμένη θέση στην προβλήτα “Αδρίας” παράλληλα με το πλοίο της ΑΝΕΚ.

• Οι οδηγοί που παρκάρουν μέσα στο λιμάνι έχουν ενημερωθεί εγγράφως ότι απαγορεύεται η στάθμευση στις προβλήτες για το χρονικό διάστημα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

• Παρεμβάσεις έγιναν και στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού και οριοθετήθηκαν χώροι για τα φορτηγά που παρκάρουν για μικρό χρονικό διάστημα και γι’ αυτά που παραμένουν για μεγαλύτερο χρόνο.

• Αντικαταστάθηκαν σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο όλοι οι προβολείς του εμπορικού και του επιβατηγού λιμένα, ώστε το λιμάνι να φωτίζεται επαρκώς.
«Με απόφαση του λιμενάρχη για τον μήνα της μεγάλης κίνησης έγιναν μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Δ. Μπουντρογιάννης πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

 

Σε σχόλια του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σούδας στα Χ.Ν. κ. Κ. Φωκά, αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας συνδετήριας οδού προς το Ρέθυμνο, στο νοτιοανατολικό κομμάτι του λιμένα, ανατολικά του λιμεναρχείου, για να υπάρχει ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου από την κεντρική πύλη. Βέβαια αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε, απαιτεί σωρεία άλλων παρεμβάσεων, οπότε μόνο ως ουτοπικό μπορεί να δηλωθεί!

 

Εφόσον οι αρμόδιες αρχές ρύθμισης της κυκλοφορίας λαμβάνουν σχετικά μέτρα στα ανάλογα σημεία-το Λιμενικό στην έξοδο του λιμένα και η Τροχαία στην διασταύρωση της Κάτω Σούδας-τότε όλα θα κυλάνε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Τέλος, να σχολιάσουμε το γεγονός οτι επιτέλους όλοι οι προβολείς των πυλώνων φωτισμού ανάβουν και το λιμάνι είναι ασφαλές και επαρκώς φωτισμένο σε κάθε σημείο.

soudasouda2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s