Συνέδριο «Κρητική Διατροφή και Υγεία» στο Έλυρος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ «ΕΛΥΡΟΣ» ΤΗΣ ANEK LINES

Χανιά 7-6-2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, το 4ο Συνέδριο «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της ΑΝΕΚ LINES.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρητίου Ενώσεως και στόχο είχε την ανάδειξη της σπουδαιότητας της κρητικής διατροφής.

Διοργανώθηκε από την DASKALAKIS T.R.V., σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, έχοντας την αρωγή της ΑΝΕΚ LINES. Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, αξίζει να αναφερθεί ότι διαχρονικά στηρίζει εμπράκτως τη Μεσογειακή και ιδίως την Κρητική διατροφή τόσο μέσα από τις κρητικές γεύσεις που προσφέρει στα πλοία της, όσο και μέσω της πρωτοβουλίας της για την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Καφάτος, ο Βιολόγος-Διοικητής Γ.Ν.Σ. «Ελπίς» κ. Γιάνναρος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης & Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Π.Ε. κ. Καλαμπόκης, ο τ.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Αλιφιεράκης, ο Καθηγητής Υγείας & Πρόνοιας κ. Κλήμης και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία. Παράλληλα τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της κρητικής διατροφής για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Μουτσάτσου,ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ενώ πλήθος κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κρητικό κέρασμα, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γευτούν νοστιμιές της κρητικής διατροφής.

Η ΑΝΕΚ LINES, διεθνή πρέσβειρα του ελληνικού ελαιολάδου, στηρίζει πάντα ενέργειες που στόχο έχουν την προβολή της κρητικής διατροφής και των αναπτυξιακών προοπτικών που ενέχει, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη χώρα μας συνολικά.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γεώργιος Πατούλης – όρθιος από αριστερά – κηρύττει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.Καθιστοί – πρώτη από αριστερά – η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Υρώ Δασκαλάκη, στο μέσον η κα Νικόλ Τσιάνη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και δεξιά ο κος Μύρων Φασουλάκης – Αγγειοχειρουργός- Επιμελητής Α  Γ.Ν.Α.»ΕΛΠΙΣ»

Ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης κος Αντώνιος Καφάτος – δεύτερος από δεξιά- αναλύει την σημασία της Κρητικής Διατροφής στην Ανάπτυξη του Παιδιού. Δεξιά του ο κος Αλιφιεράκης Μανώλης, τ. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Πρώτη από αριστερά  η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Υρώ Δασκαλάκη και δίπλα της η κα Νικόλ Τσιάνη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s