Καταγγελία προς την Anek Lines – αλλαγή ωραρίων.

Με ηλεκτρονική επιστολή προς την ANEK LINES Α.Ε. επιδόθηκε καταγγελία επιβάτη για την μη τήρηση του χρόνου διάρκειας των δρομολογίων από και προς τα Χανιά. Μετά από την επιστολή αυτή, η εταιρεία διόρθωσε, ως όφειλε, την ώρα άφιξης που δηλώνεται στο σύστημα κρατήσεων της ιστοσελίδας της. Επισυνάπτουμε το πλήρως κείμενο της επιστολής, ενώ η εταιρεία δεν έχει προβεί ακόμα σε απάντηση παρότι διόρθωσε τα ωράρια στο σύστημα κρατήσεων.
Έτσι πλέον, και ένεκα της κρίσης, το δρομολόγιο διαρκεί εννέα ώρες, ενώ η παραμονή στο πλοίο ενδέχεται να τις ξεπεράσει εάν υπάρχει καθυστέρηση κατάπλου λόγω εξωτερικών παραγόντων. Τα πλοία αναχωρούν στις 21:00 και καταπλέεουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6:00 της επομένης.
 

«Αγαπητοί κύριοι,

 
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με την εταιρεία προκειμένου να λάβω διευκρίνηση και απάντηση σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.
Σε ταξίδι μου από τον Πειραιά προς τα Χανιά τον περασμένο Δεκέμβριο, έκδωσα εισιτήριο καταστρώματος και ενημερώθηκα για ώρα κατάπλου στον λιμένα Σούδας στις 5:30 το πρωί. Το ίδιο αναγράφεται και στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας στην ιστοσελίδα http://www.anek.gr
Κατόπιν, επιβάτης πλέον του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, και αμέσως μετά τον απόπλου μας από τον λιμένα Πειραιά, από την ανακοίνωση στα μεγάφωνα του πλοίου, πληροφορηθήκαμε οτι η άφιξή μας στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται στις 6:30 το πρωί.
Το πλοίο στις 6:30 βρισκόταν σε διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Σούδας, έδεσε με ασφάλεια στις 6:45 και η αποβίβαση ξεκίνησε στις 6:50.
Δεύτερο περιστατικό. Απόπλους από τα Χανιά προς τον Πειραιά, πριν από μερικές ημέρες. Εξέδωσα και πάλι το εισιτήριό μου και ώς ώρα άφιξης στον Πειραιά, μου δηλώθηκε η 5:30 πρωινή. Το ίδιο επαναλαμβάνω αναγράφεται και στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας στην ιστοσελίδα http://www.anek.gr.
Και πάλι αμέσως μετά τον απόπλου μας από τον λιμένα Σούδας και από την ανακοίνωση στα μεγάφωνα του πλοίου, πληροφορηθήκαμε οτι η άφιξή μας στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται στις 6:00 το πρωί.
Το πλοίο στις 6:10 βρισκόταν σε διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι του Πειραιά, έδεσε με ασφάλεια στις 6:25 και η αποβίβαση ξεκίνησε στις 6:30.
 
Για να μην θεωρηθούν ανακρίβειες οι χρόνοι που δηλώνω, τα τοπικά λιμεναρχεία γνωρίζουν πολύ καλά την ώρα κατάπλου του πλοίο και μπορείτε να το εξακριβώσετε.
 
Να σας τονίσω λοιπόν οτι εγώ ταξίδευα με ανταπόκριση στις 7:35 για Κυκλάδες, κάτι το οποίο τελευταία στιγμή ματαίωσα, καθώς δεν θα προλάβαινα το πλοίο.
Ανακεφαλαιώνω λέγοντας ότι στο πρόγραμμα δηλώνεται 5:30 η άφιξη και κατά την διάρκεια του πλου, δηλώνεται από το πλοίο άλλη ώρα, η οποία και ισχύει.
 
Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε ενημερώσει το σύστημα κρατήσεων τις εταιρείας και τους υπαλλήλους στα κατά τόπους πρακτορεία, κεντρικά ή μη, για την διαφορετική ώρα προκειμένου επιβάτες όπως εγώ, που ταξιδεύουν με ανταπόκριση να γνωρίζουν την κατάσταση.
 
Φυσικά γνωρίζετε ότι με τον νόμο 3709/08, ΦΕΚ 213 της 14ης Οκτωβρίου 2008, στο άρθρο 8 δηλώνεται ότι: «1) Σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης του ταξιδίου λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου ή υπαιτιότητας του μεταφορέας και εξ’ αυτών απώλειας της ανταπόκρισης για συνέχιση του θαλάσσιου ταξιδιού, ο επιβάτης που διαθέτει εισιτήριο ανταπόκρισης, ενημερώνει σχετικά τον μεταφορέα και δικαιούται να προωθηθεί στον τελικό προορισμό του με τον προσφορότερο τρόπο, με μέριμνα και δαπάνες του τελευταίου.»
 
Συνεπώς καταλαβαίνετε την σημασία της καθυστέρησης κατάπλου υπαιτιότητος του μεταφορέα.
 
Σας καλώ όπως αναλάβετε τις ευθύνες σας σαν εταιρεία και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιούνται με συνέπεια οι ακτοπλοικές συγκοινωνίες καθώς και η σωστή ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα αναμένω απαντητική επιστολή στα γραφόμενά μου.

 
Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα μείωσης ταχύτητας για εξοικονόμηση καυσίμων, αλλά αυτό ας γίνεται συνειδητά, εις γνώσιν του επιβάτη, ο οποίος ενδέχεται και να ταλαιπωρηθεί.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s