Έγκριση για δρομολόγηση πλοίου των Μινωικών – Εξοργιστική απάντηση της ΑΝΕΚ.

Με απότομο και εξοργισμένο ύφος η ΑΝΕΚ απάντησε στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης για δρομολόγηση του ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ στα Χανιά κατόπιν έγκρισης του αιτήματος από το ΣΑΣ.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Καλοκαίρι του 2011 και οι Μινωικές Γραμμές αιτούνται την δρομολόγηση πλοίων τους (σσ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ) στα Χανιά. Απορρίπτεται από το ΣΑΣ. Αρχές του 2012 και οι Μινωικές αιτούνται και πάλι την δρομολόγηση των δύο ναυαρχίδων τους στα Χανιά. Το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ και το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ ζεσταίνονται για κάθοδο στην Σούδα. Απορρίπτεται για ακόμα μία φορά. Οι Μινωικές Γραμμές ναυλώνουν το καλοκαίρι του 2012 τα δύο πλοία τους στην Ιταλία. Σήμερα ήρθε το πράσινο φως αλλά… αλλού η θάλασσα, αλλού το πλοίο!

Η ΑΝΕΚ ωστόσο προχώρησε σε εξοργισμένη απάντηση για την ανακοίνωση αυτή της Περιφέρειας:

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα – 28/9 – δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με Περιφερειάρχη Κρήτης τον κο Αρναουτάκη, που προωθεί επιλεκτικά ξένες επιχειρήσεις όπως οι MINOAN LINES εις βάρος άλλων επιχειρήσεων και δη ελληνικών». 

Η ανακοίνωση της Εταιρίας προκαλεί ερωτηματικά, καθότι δείχνει ότι η κόντρα υποβόσκει καιρό, υποδηλώνει ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της αποστολής του Δελτίου Τύπου από την Περιφέρεια, ότι εσκεμμένα εστάλη για να προωθήσει τις Μινωικές και μάλιστα δείχνει ώς υπαίτιο τον Περιφερειάρχη Κρήτης. 

 Ωστόσο απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε λόγος από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων να εκδώσει Δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα, καθότι το Υπουργείο έστειλε ένα εσωτερικό έγγραφο στις Περιφέρειες Κρήτης και Αττικής μετά από το αίτημα των Μινωικών που έγινε το καλοκαίρι και έλαβε την καθυστερημένη σημερινή απάντηση. Οι πληροφορίες μας λένε επίσης ότι κύριος Απ. Βουλγαράκης απουσιάζει στην Αθήνα και δεν ήταν ενήμερος για το θέμα. 

Θέση για το θέμα καλείται τώρα να λάβει ο Περιεφερειάρχης Κρήτης κ. Στάυρος Αρναουτάκης, καθότι η κατηγορία είναι βαριά και πρέπει να δοθεί απάντηση που θα ξεκαθαρίσει την θέση του. Ενώ πιθανή είναι και η απάντηση των Μινωικών Γραμμών.

Η ΑΝΕΚ δε το χειμώνα δηλώνει δρομολόγηση μόνο του ΕΛΥΡΟΣ σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι που σημαίνει περικοπή δρομολογίων. Με πιθανή δρομολόγηση πλοίου από τις Μινωικές γραμμές δεν αποκλείεται να δούμε συνδυασμένα δρομολόγια ενώ η ΑΝΕΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τα Χανιά. Ένα μένει πλέον για να δούμε την εξέλιξη της Μάχης της Κρήτης που ξεκίνησε το 2009 και ακόμα και σήμερα καίει τα δεδομένα των ακτοπλοικών γραμμών της Κρήτης και ειδικά των Χανίων που μονοπωλούνται από μία μόνο εταιρεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s