Λατώ – Το τελευταίο αντίο;

Σαν βόμβα έσκασε πριν από 1 ώρα η φήμη για το ΛΑΤΩ που επί χρόνια υπηρέτησε τα Χανιά ανελλιπώς. Σύμφωνα με ενημέρωση από το έγκριτο φόρουμ http://www.ARXIPELAGOS.com, θα μας αφήσει για την φλόγα του διαλυτή.

Ένα ακόμα πλοίο πέφτει θύμα της οικονομικής κρίσης και της δυσπραγίας των εταιρειών να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας, ψάχνοντας να βρουν ανάσες από την πώληση πλοίων τους.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό ΛΑΤΩ ήρθε στην Ελλάδα το 1987 και μετά από ευρεία μετασκευή δρομολογήθηκε στην γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Αγκώνα όντας το νεότερο πλοίο της γραμμής και το πιο πολυτελές για τα δεδομένα της περιόδου που δρομολογήθηκε. 8 χρόνια μετά παίρνει «μετάθεση» και βρίσκεται να υπηρετεί την γεννέτειρα πόλη της εταιρείας του. Το ΛΑΤΩ μεταδρομολογείται στα Χανιά. Υπηρετεί ανελιπώς τα Χανιά για 9 περίπου χρόνια, όταν και το 2006 δρομολογείται στο Ηράκλειο. Το 2007 επανέρχεται στα Χανιά και μαζί με το ΕΛΥΡΟΣ αποτελούν το καλύτερο δίδυμο για τα Χανιά.

Ο χρόνος για το ΛΑΤΩ σταματάει στις 3 Ιουνίου 2012, όταν και στις 21:00 το βράδυ αποπλέει για τελευταία φορά από τα Χανιά, παίρνοντας μαζί του αναμνήσεις μιας ζωής. Με τις τελευταίες γραμμές του βιογραφικού του να γράφονται στην γραμμή Μπάρι-Δυρράχιο, το ΛΑΤΩ συμπλήρωσε 37 χρόνια ζωής και συνεχούς δράσης. Ελπίδα μας οι φήμες να μην επιβεβαιωθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s