Εξωτερικό δελτίο ενημέρωσης – Πειραιάς.

Άλλα δύο πλοία έβαλαν πλώρη για Aliaga.

Ακόμα ένα πλοίο από τα πολλά στον Πειραιά μας άφησε πριν απο λίγο. Ο λόγος για το ΜΑΡΙΝΑ, το οποίο ακόμα και στο τελευταίο του ταξίδι το 2009 είχε ταλαιπωρήσει αρκετούς επιβάτες του.

Το ΜΑΡΙΝΑ ήρθε στην Ελλάδα το 1990 και μετά από ευρεία μετασκευή δρομολογείται το 1994 στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος με ενδιάμεσους σταθμούς κι άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Το 2008 αναλαμβάνει άγονη Δωδεκανήσων και τον Δεκέμβριο αναλαμβάνει μία δύσκολη αποστολή. Με φουρτουνιασμένη θάλασσα και κύματα ύψους 3 μέτρων, ο πλοίαρχος καλείται να δέσει το ΜΑΡΙΝΑ στην Κάσο όπου και προσέκρουσε στην προβλήτα με μικρές, ευτυχώς, υλικές ζημιές. Τον Ιούνιο του 2009 αναλαμβάνει την γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος και στις 21 Αυγούστου 2009 το πλοίο καθηλώνεται στο Βαθύ με μηχανική βλάβη. Έμελλε να είναι «η ανακοπή καρδιάς» για ένα πλοίο που έβγαζε το φίδι από την τρύπα πολλές φορές. Δύο χρόνια μετά αναχωρεί για το τελευταίο του ταξίδι, κενό, χωρίς επιβάτες. Συνοδός του το ρυμουλκό ΕΚΤΩΡ.

02-09-2011

Δεν πέρασε καλά καλά ένα 24ωρο και την άγουσα για το διαλυτήριο πήρε και το ΝΤΑΛΙΑΝΑ, αφήνοντας έτσι το ΡΟΔΑΝΘΗ μόνο του στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.

Το ΝΤΑΛΙΑΝΑ ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1988 ως το πρώτο πλοίο της εταιρείας GA FERRIES. Μετασκευάζεται και το 1989 αναλαμβάνει δράση στην Αδριατική. Το 1993 και για 6 χρόνια αναλαμβάνει την άγονη Κρήτης-Δωδεκανήσων με προσεγγίσεις και σε Κυκλάδες. Το 1998 αναλαμβάνει την γραμμή Πειραιάς-Κυκλάδες-Ικαρία-Σάμος μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2003 όπου προσέκρουσε στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας και έμεινε εκτός δρομολογίων για επισκευές. Τον Φλεβάρη του 2005 επιστρέφει στην Πάτρα και δρομολογείται στην γραμμή Πάτρα-Μπρίντεζι. Το καλοκαίρι του 2006 θα κάνει και ενδιάμεσες προσεγγίσεις σε Κεφαλλονιά και Ηγουμενίτσα. Δεν θα κάτσει όμως πολύ και έτσι τον Δεκέμβρη του 2006 επιστρέφει στην γραμμή Πειραιάς-Παρος-Νάξος-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος. Τελευταία του γραμμή είναι στις Σποράδες. Το 2009 και για 3 μόνο μήνες δρομολογείται στην γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος και τον Σεπτέμβρη του 2009 παροπλίζεται στον Πειραιά. Σήμερα, το πλοίο που πρώτο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας του, αφήνει τον Πειραιά για πάντα. Συνοδός του το ρυμουλκό LUCKY STAR.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον ανταποκριτή μας στον Πειραιά Φ. Μπρέκα:

(κλικ για μεγέθυνση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s