Εξωτερικό δελτίο ενημέρωσης – Πειραιάς.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης από άλλα λιμάνι της χώρας, σήμερα η καρδιά της ναυτιλίας χτυπά στον Πειραιά ο οποίος αποχαιρετά δύο πλοία τα οποία σημάδεψαν με την παρουσία τους το Αιγαίο. Πρώτα το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και μετά το ΡΟΜΙΛΝΤΑ πήραν το δρόμο για τα διαλυτήρια της Αλιάγα στην Τουρκία. Σειρά θα έχουν το ΜΑΡΙΝΑ, το ΜΙΛΕΝΑ, το ΡΟΔΑΝΘΗ, το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ και το ΝΤΑΛΙΑΝΑ τα οποία σύντομα θα αφήσουν το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά για την φλόγα του διαλυτή.

Δυστυχώς έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα καθώς το λιμάνι του Πειραιά χρειαζόταν χώρο για τα ενεργά πλοία που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο και έτσι τώρα θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τους πλοιάρχους οι οποίοι έκαναν μανούβρες σε απόσταση αναπνοής από τα παροπλισμένα πλοία της GA FERRIES.

Το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ανέλαβε δράση το 1997 στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Κρήτη(Ηράκλειο) και δύο χρόνια μετά εδραιώνεται στα Δωδεκάνησα με την δρομολόγησή του στην γραμμή Πειραιάς-Κυκλάδες-Δωδεκάνησα και Αλεξανδρούπολη. Αρχές Σεπτέμβρη 2008 παροπλίζεται για πάντα στον Πειραιά και 3 χρόνια μετά μας αποχαιρετά για πάντα. Συνοδός του το ρυμουλκό ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ.

Το ΡΟΜΙΛΝΤΑ ήρθε πιο πριν στην Ελλάδα από το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ. 8 Απριλίου 1993 καταπλέει στον Πειραιά και δρομολογείται στο Αιγαίο μέχρι τις 8 Μαρτίου του 2008. Μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας και 3 χρόνια παροπλισμού, σήμερα μας αφήνει για την Αλιάγα. Συνοδός του το ρυμουλκό LUCKY STAR.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον ανταποκριτή μας στον Πειραιά Φ. Μπρέκα:

(κλικ για μεγέθυνση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s