Αναβάθμιση του λιμανιού – Επέκταση της «Αδρίας».

Εγκρίθηκε η μελέτη του Λιμενικού Ταμείου Χανίων για την επέκταση της προβλήτας Αδρίας κατά 160 μέτρα από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση. Η μελέτη, προϋπολογισμού 383.985,63 ? θα συγχρηματοδοτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το οποίο ήδη ενέκρινε την χορήγηση τω 83.985,63 ?. Τα υπόλοιπα 300.000 ? θα καλυφθούν από το ΥΥΜΔ και μέχρι το 2014 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Η μελέτη αυτή προβλέπει την επέκταση του ήδη υπάρχοντος προβλήτα, που πριν 3 χρόνια αναβαθμίστηκε και επεκτέθηκε στα 160 μέτρα, κατά 160 μέτρα ακόμα δημιουργώντας έτσι μία προβλήτα 320 μέτρων στην εσωτερική μεριά του λιμανιού και 510 μέτρα (350 ήδη υπάρχοντος και 160 της νέας επέκτασης) που συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 5 κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα!

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η φετινή αύξηση της κρουαζιέρας στα Χανιά δεν ήταν τυχαίο γεγονός και πως οι τοπικοί φορείς επιδιώκουν να καταστήσουν την Σούδα σταθμό κρουαζιέρας, κάτι το οποίο σύντομα θα γίνει καθώς τα πλεονεκτήματα της Σούδας είναι πολλά.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΛΤΧ, κ. Γ. Πρωιμάκης, «Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στην μελέτη που εκπονήσαμε κάτι το οποίο δεν το περιμέναμε. Μέσα σε λίγες μέρες (σσ. η μελέτη εστάλη στα μέσα Ιουλίου) το Υπουργείο ενέκρινε την χρηματοδότηση και έτσι προχωράμε.», που σημαίνει ότι το Υπουργείο έχει ως στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και πόσο μάλλον στην Κρήτη και στα Χανιά που φέτος αναδείχθηκαν πρώτα στην επιλογή των ξένων για τις διακοπές τους.

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, από την πλευρά του επεσήμανε: «Η έγκριση της μελέτης του ΛΤΧ είναι μία άκρως θετική εξέλιξη για την αναβάθμιση του λιμανιού της Σούδας, ενώ στόχος του δήμου είναι μέχρι το 2014 το λιμάνι να αποτελεί σταθμό κρουαζιέρας.»

Παρακάτω φαίνεται πως θα επεκταθεί η προβλήτα «Αδρίας» και πως θα γίνει μετά τα έργα που θα δημιουργήσουν ένα λιμάνι που θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 5 κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα: (κλικ για μεγέθυνση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s