Σούδα: Σταθμός κρουαζιέρας!

Σε μελέτη του λιμενικού ταμείου Χανίων και μετά από συζήτηση με τον Δήμαρχο Χανίων μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο λιμάνι της Σούδας, που θα το καθιστά ικανό να φιλοξενήσει πάνω από 2 κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα. Αναλυτικά:

Μέσα στο 2011 έχει σχεδιαστεί η τοποθέτηση μεγάλου αεροπανό στο κτίριο των μύλων όπου θα υπάρχει η Ελλάδα με βέλος στα Χανιά, δείχνοντας στους επισκέπτες που έχουν φτάσει. Ωστόσο πρότασή μας είναι όλα τα αρμόδια λιμενικά ταμεία στην Ελλάδα να κάνουν ίδιο σχεδιασμό έτσι ώστε σε κάθε σταθμό-λιμάνι κρουαζιέρας να υπάρχει ο ίδιος χάρτης με ανάλογη διαφορροποίηση του βέλους.

Παράλληλα υπάρχουν οι σκέψεις για τοποθέτηση σε κάθε στύλο φωτισμού στον πολυχρηστικό λιμένα (σσ. Cruise terminal) σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του πολυχρηστικού λιμένα (σσ. Cruise terminal) προβλέπεται η ανάπλαση των υπόλοιπων 200 μέτρων προβλήτας στον εμπορικό λιμένα έτσι ώστε να μπορούν να δένουν δύο κρουαζιερόπλοια.

Σε αυτή την φάση επίσης θα τοποθετηθούν προσκρουστήρες σε αντικατάσταση των μεγάλων μπαλονιών που τοποθετούνται και αφαιρούνται σε κάθε άφιξη και αναχώρηση, αντίστοιχα, κρουαζιερόπλοιου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s