Επίσκεψη στο «Σφακιά 1».

Αφού ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και μετασκευής του ΣΦΑΚΙΑ 1 της ΑΝΕΝΔΥΚ FERRIES, το ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΟΥΔΑΣ επισκέπτεται το πλοίο για να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες και να σας το παρουσιάσει.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 6 μήνες, και περιλαμβάνεται κλείσιμο του ανοιχτού γκαράζ και επέκταση του καταπέλτη και διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, καθώς οι εσωτερικοί είναι ήδη έτοιμοι.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και με την άδεια του πλοιάρχου, κ. Μπουρνάζου Στράτου, ανεβαίνουμε στο πλοίο για να το δούμε από κοντά. παρά τα μόνο 100 περίπου μέτρα μήκους, το γκαράζ φαντάζει τεράστιο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επισκευή του γκαράζ. Ανεβαίνουμε στο ντεκ Νο 3 όπου τα σαλόνια είναι ήδη έτοιμα με μουσαμάδες στρωμένους για την προστασία τους και την ρεσεψιον έτοιμη για υποδοχή. Σε αυτό το ντεκ είναι και οι κλειστοί πλαινοί διάδρομοι που καταλήγουν στο σκεπαστό ντεκ της πρύμης. Στο ντεκ Νο 4, στο οποίο ανεβαίνουμε από σκάλα με χρυσές κουπαστές, είναι το VIP SALOON με το σαλόνι και τα αεροπορικά καθίσματα, που έχει θέα στην πρύμη και τις τσιμινιέρες του πλοίου ενώ στο ίδιο ντεκ βρίσκεται και η γέφυρα. Κατεβαίνουμε με σκοπό να επισκεφτούμε την πλώρη του νεαρού Ιάπωνα. Η κουβέρτα της πλώρης είναι αρκετά μεγάλη και το κοράκι της πλώρης σε προκαλεί να αγναντέψεις το ΕΛΥΡΟΣ απένταντι και τον καθρέπτη του. Μετά από μία ώρα περιπλάνησης στο πλοίο, κατεβαίνουμε με επόμενο ραντεβού σε μερικούς μήνες για να δούμε την πρόοδο των εργασιών.

Ευχαριστούμε πολύ τον πλοίαρχο κ. Μπουρνάζο Στράτο, και το πλήρωμα του ΣΦΑΚΙΑ 1 για την φιλόξενια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s